flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Практика без теорії цінніше, ніж теорія без практики»

14 березня 2019, 16:01

Сьогодні, в рамках проведення заходу «День відкритих дверей» до Господарського суду Житомирської області завітали студенти четвертого курсу спеціальності «Правознавство» Житомирського національного агроекологічного університету під керівництвом старшого викладача, кандидата юридичних наук Анни Бучинської.

Концепція заходу полягала у наданні можливостей студентам здобути практичні навички у вирішенні спорів в господарському провадженні.

Студенти відвідали два судові засідання, які були проведені у режимі відеоконференцзв’язку з іншими судами України.

Перше судове засідання проходило під головуванням судді Людмили Соловей за участю секретаря судового засідання Оксани Сидорчук  по справі № 906/1165/18  щодо стягнення 378 399,93 грн заборгованості з товариства з обмеженою відповідальністю за поставлену продукцію.

Студенти мали можливість ознайомитися з розглядом справи по суті та поставити питання, що їх цікавлять судді та секретарю.

Так суддя Людмила Соловей розповіла про особливості застосування штрафних санкцій за невиконання умов договору та процедуру укладення протоколу розбіжностей. Секретар судового засідання Оксана Сидорчук повідомила студентів про ключові моменти проведення судових засідань у режимі відеоконференцзв’язку, строки розгляду господарських справ, залучення свідків.

Друге судове засідання  проходило під головуванням судді Оксани Машевської за участю секретаря судового засідання Івана Нероди по справі № 906/956/18 щодо визнання укладеним на новий строк договору оренди нерухомого майна між фізичною особою – підприємцем та публічним акціонерним товариством, де студенти ознайомилися з процедурою дослідження доказів.

 

 

 

Господарський суд Житомирської області і надалі сприятиме практичній підготовці майбутніх правників !

 

Прес-секретар