flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проблемні аспекти господарського процесу: впровадження інформаційних технологій

18 квітня 2019, 17:27

З даною тематикою, сьогодні,  кандидат юридичних наук, суддя Господарського суду Житомирської області Альона Шніт виступила у якості доповідача на  VII Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні тенденції розбудови правової держави в Україні та світі».

Конференція організована на базі Житомирського національного агроекологічного університету, за співпраці з Головним територіальним управлінням юстиції в Житомирській області та Господарським судом Житомирської області.

 До участі були запрошені практикуючі юристи, науковці, працівники правоохоронної системи, як України, так і інших країн, зокрема – Туреччини.

Пленарне засідання розпочалося з доповіді професора кафедри правознавства ЖНАЕУ Скулиша Євгена на тему: «Соціально-економічні умови поширення організованої злочинності в Україні», де в контексті  обговорили питання боротьби з корупцією.

Idris Tuna, PhD Candidate of Modern Turkish History Department at İstanbul University розповів про формування інституту цивільних прав жінок з часів Османської імперії до сучасності.

Суддя Альона Шніт доповіла про проблемні аспекти впровадження інформаційних технологій в господарському процесі.

Визначила основні зміни, які відбулися в господарському процесуальному законодавстві: інститут представництва; залучення свідка та ін.

Зазначила, що важливими кроками в судовій реформі є впроваження інформаційних технологій, зокрема режим відеоконференцзв’язку та Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

"... це характеризується наступними якісними показниками: доступність, швидкість, оперативність, дистанційність, економічність та є новітнім кроком серед способів повідомлення учасників справи щодо результатів авторозподілу, руху позовної заяви, клопотання, зміни процесуального статусу, можливості сплати судового збору тощо".

Бучинська Тетяна, заступник начальника Управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти ГТУЮ у Житомирській області повідомила учасників конференції про основні механізми формування в Україні  інституту відповідального батьківства.

В.о. директора Житомирського місцевого центру з надання  безоплатної вторинної правової допомоги Коваль Олександр зазначив у доповіді, що кількість звернень за наданням правової допомоги зростає, звертаються не лише за наданням усної, а й письмової допомоги.

Цікавою виявилася доповідь завідувача сектору дактилоскопічних досліджень Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Сергія Муравйова про особливості проведення певних видів судових експертиз у діяльності  державних спеціалізованих експертних установ МВС.

Сельська Вікторія, головний спеціаліст відділу уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління забезпечення прав людини НП України,  у доповіді окреслила основні механізми забезпечення прав людини в поліцейській діяльності.

Актуальне питання на часі, - захист від рейдерства висвітлив партнер юридичної фірми GOODLEX, спеціаліст напрямку: корпоративне право, торговельні відносини, захист бізнесу Крохмалюк  Олексій.

Заключна доповідь була Омельченко Ольги,  аспіранта Науково- дослідного інституту НАПрН України, в якій доповідач  розповіла про актуальні питання правового регулювання діяльності біобанків в України.

 

 

Прес-секретар