flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До господарського суду завітали учні

22 квітня 2019, 17:42

В рамках проведення комунікаційних заходів серед підростаючого покоління, сьогодні, до Господарського суду Житомирської області завітали учні 8 класу Житомирської міської гімназії № 3 під керівництвом класного керівника Коваленко Тетяни.

Оглядову екскурсію розпочала заступник керівника апарату господарського суду Тетяна Пилипчук, яка розповіла учням, які справи розглядаються в господарських судах та яким чином можна звернутися до суду, куди необхідно подати документи.

Також повідомила екскурсантам про структурну організацію суду та основні посади в суді.

Дуже цікавим виявилося спілкування учнів з головою суду Валерієм Давидюком. Голова суду  розповів про можливості кар’єрного росту у суді: від секретаря судового засідання до судді та про етапи складання іспиту на посаду судді.

Наголосив на важливості результативного навчання у старших класах,  належному складанні зовнішнього незалежного оцінювання, що стане основою як для обрання майбутньої професії, так і вузу.

Учні досить активно ставили питання голові суду: як стати суддею;  відмінність судді від прокурора; повноваження СБ України тощо.

Деякі учні виявили бажання сфотографуватися з головою суду та в мантії, в певній мірі приміряючи професію судді, адже незабаром перед ними стане один із головних виборів у житті – вибір майбутньої професії.

Суддя-спікер господарського суду Неля Терлецька-Байдюк показала учням кабінет судді. Розповіла про важливий напрямок у діяльності суду: налагодження зв’язків з громадськістю, що покладається на суддю-спікера та прес-секретаря суду.

Також суддя-спікер повідомила учням про застосування сучасних технологій при розгляді справ у судах та в залі судового засідання розповіла яким чином здійснюється налагодження відеоконференцзв'язку між судами.

Відвідувачам продемонстрували фільм «Кваліфікаційний іспит судді», де вказали при наявності яких умов особа може стати суддею.

Не оминули і сучасну судову реформу, яка триває, продемонстрували фільм на тему: «Нова судова реформа».

Господарський суд Житомирської області завжди підтримує просвітницькі заходи серед учнів та студентів та чекає наступних зустрічей !

 

 

Прес-секретар