flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Урок справедливості»

24 квітня 2019, 17:20

В рамках Всеукраїнської акції «Урок справедливості», організованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID, сьогодні до Господарського суду Житомирської області завітали учні 4 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 ім. В.В. Бражевського м. Житомира під керівництвом вчителя початкових класів Олени Ягодинської.

З учнями спілкувалася заступник голови Господарського суду Житомирської області, суддя-спікер Неля Терлецька-Байдюк.

В рамках заходу відвідувачам продемонстрували мультфільм «Кінь проти хом’яка».

Досить жвава дискусія виникла між учнями щодо того,  кому ж належить загублена річ, де кожен бажаючий висловив свою точку зору. Дітки  звернули увагу на ключові моменти, від яких залежало прийняття відповідного рішення суду.

Суддя-спікер продемонструвала головні атрибути судової влади: мантію та нагрудний знак. Розповіла про значення давньогрецької богині правосуддя, – Феміди, в слухачів виникли доволі цікаві думки стосовно пов’язки на її очах.

Учні ставили цікаві питання судді: як стати суддею та де потрібно навчатися; чим займаються прокурори та нотаріуси; скільки справ розглянула суддя, як довго розглядається одна справа та ін. Однак найбільше питань стосувалися особистої кар'єри судді-спікера, так учні цікавилися: де навчалася суддя та де працювала до суду.

Суддя-спікер вручила грамоту Господарського суду Житомирської області учням 4 класу за активну участь в "Уроці справедливості".

 

 

Прес-секретар