flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ознайомлення учнів з діяльністю суду

10 травня 2019, 15:54

Сьогодні до Господарського суду Житомирської області на оглядову екскурсію завітали учні 9-11 класів Соколівської громади Пулинського району Житомирської області.

В рамках проведеного заходу, з учнями спілкувалися: голова суду Валерій Давидюк, керівник апарату Олена Дєдух, начальник загального відділу Володимир Зоренко,  завідувач архіву Валентина Черниш та прес-секретар Катерина Фещук.

Голова суду Валерій Давидюк розповів учням про особливості роботи в суді; етапи, які необхідно подолати для того, щоб стати суддею.

Голова суду наголосив на важливості закінчення школи з успішними результатами, які є головною умовою для вступу до навчального закладу вищої освіти та надав можливість приміряти мантію та нагрудний знак судді бажаючим учням.

Керівник апарату Олена Дєдух ознайомила студентів з архівом суду, де завідувач архіву Валентина Черниш на прикладі  конкретних господарських справ продемонструвала порядок оформлення справи, термін її зберігання.

Начальник загального відділу Володимир Зоренко ознайомив учнів з роботою загального відділу суду (канцелярії).

Прес-секретар Катерина Фещук продемонструвала фільм «Історія прав людини», розповіла про справи, що відносяться до юрисдикції господарських судів.

Учні мали можливість бути присутніми у судовому засіданні під головуванням судді Оксани Прядко за участю секретаря судового засідання Ольги Чухалової.

В ході судового засідання, екскурсанти ознайомилися з порядком розгляду справи по суті; дослідженням доказів; судовими дебатами.

Подібні комунікаційні заходи сприяють формуванню у відвідувачів загальної уяви про роботу судів в Україні, екскурсанти мають змогу побачити безпосередню діяльність усіх учасників судового процесу.

Господарський суд Житомирської області є завжди відкритим для проведення просвітницьких заходів серед підростаючого покоління та сподівається, що це позитивно сприятиме вибору учнями їхньої майбутньої професії.

 

Прес-секретар