flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок справедливості

22 травня 2019, 15:37

Господарський суд Житомирської області вкотре приєднався до Всеукраїнської акції «Урок справедливості-2», організованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Заступник голови суду, суддя-спікер Неля Терлецька-Байдюк та прес-секретар суду  Катерина Фещук завітали до учнів 3-В класу Житомирського міського колегіуму.

Суддя-спікер розповіла учням про значення судів в житті суспільства, атрибути судової влади. Звернула увагу на значення богині справедливості, - Феміду та на її основні речі: мантію, пов’язку на очах, меча та терези.

Суддя продемонструвала мантію та нагрудний знак судді, що викликало певний інтерес у юних справедливців. За допомогою фото, показала мантії усіх суддів в Україні, які відрізняються залежно від інстанції суду, а також для порівняння -  мантії суддів Великої Британії.

Надалі учням продемонстрували мультфільм «Слон проти жирафи». Надали можливість висловити власну точку зору щодо вирішення конфлікту між головними героями. Всі слухачі вказали на важливість вирішення спору по справедливості, забезпечуючи рівні права усіх  жителів до дарів природи.

Також суддя-спікер розповіла ситуативну задачу з книги «Справедливці», яку діти з задоволення вирішили.

По завершенню учням 3-В класу вручили диплом за участь у Всеукраїнській акції «Урок справедливості-2» та подарункову книгу «Справедливці».

 

Прес-секретар