flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Актуальні питання захисту прав споживачів

03 червня 2019, 16:25

Сьогодні, в рамках  продовження реалізації проекту «Відкриті лекції», кандидат юридичних наук, помічник судді Господарського суду Житомирської області Радченко Олена  провела лекцію для студентів 3 та 4 курсів Житомирського  національного агроекологічного університету.

Тема лекції: «Правове регулювання захисту прав споживачів в сфері роздрібної купівлі-продажу» була обрана  не випадково,  адже питання, які обговорювали, стосуються не лише підготовки майбутніх юристів, а й  повсякденного життя кожного споживача.

Лектор розповіла студентам про різновиди договору купівлі-продажу, зокрема, що укладаються на аукціонах, біржах, в процесі приватизації  та про форми і порядок укладення таких договорів.

Враховуючи застосування сучасних технологій у сфері здійснення роздрібної торгівлі, спікер наголосила на деталях використання автоматів самообслуговування при купівлі речей незначної вартості  та товарів з умовою про доставку (з використанням Інтернет-ресурсів для замовлення).

Найбільшу кількість питань у слухачів виникло з приводу  захисту прав споживачів у разі придбання товару неналежної якості, де лектором було окреслено чіткий алгоритм дій у подібних ситуаціях, зокрема порядок судового захисту порушених прав споживачів.

Прес-секретар