flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар для суддів господарських судів на тему "Реформа законодавства про банкрутство: перші кроки у формуванні належної судової практики"

02 грудня 2013, 09:00
29 листопада 2013 року у м. Києві відбувся семінар для суддів господарських судів, які розглядають справи про банкрутство, на тему "Реформа законодавства про банкрутство: перші кроки у формуванні належної судової практики", організований Центром комерційного права у співпраці з Національною школою суддів України. У вказаномузаході прийняв участь суддя господарського суду Житомирської області Омельян О.С.
У ході проведення семінару було обговоренню низку питань судової практики розгляду справ про банкрутство за новою редакцією Закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»: щодо здійснення процедур проведення аукціонів та заміщення активів в процедурі банкрутства, складання плану санації та транскордонного банкрутства. Значну увагу було приділено висвітленню і розв'язанню питань, що безпосередньо виникли у суддів у ході розгляду справ зазначеної категорії.
Важливе практичне значення для аудиторії мало залучення до проведення семінару суддів Вищого господарського суду, які спеціалізують на розгляді справ про банкрутство: Катеринчук Л.Й. та Поліщука В.Ю., які висловили власні погляди щодо деяких аспектів правового регулювання відносин у вказаній сфері.
Колектив господарського суду Житомирської області дякує організаторам і доповідачам семінару за можливість взяти участь у такому корисному і цікавому заході.