flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Житомирської області зобов’язав сплатити на користь ТОВ НВП «Інформаційні технології» майже 4 млн грн

20 червня 2019, 12:10

Господарський суд Житомирської області частково задовольнив позов Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробниче підприємство «Інформаційні технології» до Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» про стягнення 3 946 955,66 грн боргу.

Між ТОВ НВП «Інформаційні технології» та ДП «Житомирський бронетанковий завод» було укладено договір, який містить елементи ліцензійного договору та договору про надання послуг.

Згідно даного договору, замовник доручає, а виконавець приймає на себе зобов`язання по поставці програмного комплексу «ІТ-Підприємство» у вигляді передачі виключного права на використання згідно ліцензійного договору на підприємство замовника.

Позивач посилається на те, що на виконання домовленості ним було передано відповідачу програмний комплекс та надано консультаційні та інші послуги у  відповідний період на загальну суму 5 751 716, 53 грн, які відповідачем були оплачені частково, на суму 1 804 760,87 грн. Неоплаченим залишився борг в сумі 3 946 955,66 грн.

Суд встановив, що оплата виконавцю за договором здійснювалася замовником шляхом перерахування грошових коштів на поточний банківський рахунок виконавця, строки оплати сторони визначили в графіку платежів.

Відповідно до частини 1 статті 901 Цивільного кодексу України, за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов`язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов`язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором.

Дослідивши всі докази, суд вирішив, що вимоги позивача про стягнення з відповідача 3 944 071,34 грн основного боргу є правомірними та підлягають задоволенню. В частині стягнення з відповідача заборгованості за актом приймання-передачі робіт (послуг) на суму 2 884,32 грн вимоги позивача є безпідставними, а тому у їх задоволенні відмовлено.

Рішення набрало законної сили:  11.06.2019.

З повним текстом можливо ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/81843087

 

Прес-секретар