flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся Другий щорічний форум «Виконання рішень національних судів в Україні»

02 жовтня 2019, 12:35

01 жовтня 2019 року суддя Господарського суду Житомирської області Сергій Гнисюк приймав участь у Другому щорічному форумі «Виконання рішень національних судів в Україні».

Форум організований Асоціацією правників України спільно з проєктом Ради Європи «Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини», який фінансується Фондом з прав людини.

Участь у заході приймали представники законодавчої, виконавчої та судової гілок влади України, зокрема Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Ірина Венедіктова, заступниця міністра юстиції України Валерія Коломієць; представники громадських та міжнародних організацій, посольств: голова Комітету з конкурсного права Всеукраїнської громадської організації «Асоціація правників України» Ірина Сербін; представники та експерти Ради Європи: менеджер проєктів Департаменту правосуддя та правової співпраці Ради Європи Андрій Кавакін, заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко.

Форум організаційно складався з 3 сесій:

-  Сесія 1. Виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини в групі справ «Юрій Миколайович Іванов проти України» і  «Бурмич та інші проти України».

-  Сесія 2. Діяльність органів і посадових осіб, які здійснюють виконання судових рішень, а також удосконалення системи виконання судових рішень.

- Сесія 3. Перебудова системи виконання рішень, ухвалених проти держави, в систему автоматичного виконання рішень як передумова ефективного виконання судових рішень та вимог Європейського суду з прав людини.

(фото з сайту Вищої ради правосуддя)

Прессекретар