flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підведення підсумків роботи суду за 2013 рік

31 січня 2014, 09:00
29 січня 2014 року, на виконання плану роботи господарського суду Житомирської області, в приміщенні суду  під головуванням голови господарського суду Житомирської області Бобровича В.М. відбулися збори суддів та працівників апарату суду  за участю секретаря судової палати Рівненського апеляційного господарського суду Савченка Григорія Івановича.

Питаннями порядку денного було підведення підсумків роботи господарського суду Житомирської області за 4 квартал 2013 року та за 2013 рік.

 

Доповідаючи про роботу господарського суду Житомирської області  у 2013 році, Бобрович В.М., зокрема, навів статистичні показники роботи суду; звернув увагу суддів на дотримання норм матеріального та процесуального законодавства при розгляді справ, що справедливість та законність судового рішення, його якість є основним критерієм, за яким формується ставлення громадян до суду.  
 
 
 
 
 
       Заступник голови суду Давидюк В.К. проаналізував підстави та причини змінених та скасованих судових рішень, прийнятих суддями колегії з розгляду справ між господарюючими суб'єктами, та стан справ, провадження по яких зупинено, станом на початок 2014 року.
 
 
 
 
 
Заступник голови суду Костриця О.О. проаналізував причини зміни та скасування судових актів, прийнятих суддями колегії, що розглядає справи про банкрутство, та дотримання суддями процесуальних строків при здійсненні правосуддя.
 
 
 
 
 
 
Секретар судової палати Рівненського апеляційного господарського суду Савченко Г.І. ознайомив присутніх із статистичними даними Рівненського апеляційного господарського суду щодо кількості апеляційних скарг, які надійшли до суду апеляційної інстанції та були розглянуті; вказав на помилки та недоліки, які допускаються при розгляді справ, прийнятті та оформленні рішень; обговорив із суддями спірні та проблемні питання застосування норм матеріального і процесуального права.