flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося обговорення Рекомендацій доступності до правосуддя маломобільних груп населення

25 червня 2020, 15:20

    Сьогодні відбулося онлайн обговорення схвалених Радою суддів України Рекомендацій доступності до правосуддя осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

    Спікерами заходу виступили: Наталія Чумак – заступниця начальника ТУ ДСА України в м. Києві та Олександр Вознюк – голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів».

    Захід відбувся за участю керівництва ТУ ДСА України в Житомирській області та представників судів Житомирщини. Від Господарського суду Житомирської області участь у заході взяла прессекретар суду Фещук Катерина.

     Мета заходу: налагодження комунікації та дієвого діалогу між громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю та судовими установами.

    Наталія Чумак презентувала посібник «Інклюзивний суд: Рекомендації робочої групи із забезпечення доступності суду і судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення щодо застосування ДБН-2018 В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд», які спрямовані на правильне та чітке застосування норм, що стосуються організації безбар’єрного доступу осіб з інвалідністю та маломобiльних груп населення до приміщень судів України.

(З презентації посібника)

 

 

Прессекретар