flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Оксана Прядко успішно завершила перший тренінг з права інтелектуальної власності

13 липня 2020, 12:56

6–10 липня 2020 року Центр вивчення комерційного права Queen Mary University of London проводив онлайн - тренінг з права інтелектуальної власності (ІВ) та його застосування на основі міжнародного досвіду для українських суддів, які спеціалізуються на розгляді справ, пов’язаних із захистом права ІВ, кандидатів на посади суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності та членів Апеляційної палати Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України.

Від Господарського суду Житомирської області участь у першому тренінгу взяла суддя Оксана Прядко, яка успішно склала тестування та допущена до наступного тренінгу (14 – 24 вересня 2020 року).

Захід проходив у рамках консультаційного проєкту з надання технічної допомоги у створенні та діяльності ІВ-суду в Україні (Ukraine CCLS IP Court Project) за участю провідних суддів, юристів-практиків, експертів та науковців у сфері ІВ з Великої Британії, Нідерландів, Німеччини, США та Італії.

Українськими партнерами тренінгу стали Верховний Суд та Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України.

З вітальним словом виступили Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, колишній Голова Верховного суду Великої Британії Лорд Ньюбергер, співголова проєкту «Спеціалізований суд з питань ІВ в Україні» д-р Ноам Шемтов, Перший заступник Голови Верховної Ради України (колишній заступник директора Національного офісу інтелектуальної власності) Руслан Стефанчук та заступник Голови ВС, голова КГС ВС Богдан Львов, який входить до складу судової палати для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також пов’язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством.

 

Довідково. Ukraine CCLS IP Court Project стартував у 2018 році в Лондоні, розрахований на два роки, фінансується Good Governance Fund (GGF) Міністерства міжнародного розвитку і Міністерства закордонних справ Великої Британії та реалізується командою фахівців Центру вивчення комерційного права Queen Mary University of London.

У межах проєкту міжнародні експерти проаналізували правову базу, що регулює діяльність ІВ-суду, підготували рекомендації з використання найкращої світової практики та розробили міжнародну навчальну програму для майбутніх суддів ІВ-суду, яка зараз і реалізується. Після закінчення першого тренінгу учасники склали тестування, позитивний результат яких є умовою допуску до наступного 10-денного навчання у вересні. По закінченню другого етапу тренінгу та після вдалого проходження тестів учасники отримають відповідні сертифікати.

(Матеріали зі соціальної сторінки КГС ВС)

 

Прессекретар